Waarom Trickhouse?

Jarenlange ervaring in indoor en outdoor activiteiten voor jong tot oud
+10 jaar ervaring

Van kleins af aan al bezig met sporten. Vanaf 12 jaar begonnen met de sporten trampoline springen en freerunnen.

Opgeleid en Gecertificeerd

Opleiding sport en bewegen afgerond met als specialisatie freerunnen. Gecertificeerd BHV.

Een lach maakt het verschil

Iedere les wordt er voor de volle 100% ingezet op een gezellige en veilige les. Niemand blijft achter.

Verhaal

Ik ben Mike van Veen en eigenaar van Trick House. 

Van kleins af aan al bezig met sporten. Sinds 12  jaar begonnen met de sporten trampoline springen en freerunnen. Buiten mijn lessen om was ik vaak buiten te vinden om daar verder te oefenen met de obstakels op de straat.

Al snel wou ik graag ook andere helpen om beter te worden en vond ik snel een baantje om te assisteren met training geven. Na veel verenigingen en bedrijven waarbij ik zelf heb lesgeven wou ik er meer uit halen. Vandaar de keus om als zzp’er te gaan werken en op zoveel mogelijk plekken les te kunnen geven. 


Een uitdaging voor iedereen

In een groep of klas zullen er altijd een paar zijn die wat makkelijker mee komen dan een ander. Gelukkig kan ik bij freerunning de oefeningen zo opstellen dat iedereen mee kan doen aan de les en het uitdagend blijft. Zo behoud je aandacht voor de activiteit. 

Freerunning is de sierlijke variant van parkour. Het doel van parkoer is het zo snel mogelijk van punt A naar punt B  gaan met efficiënte bewegingen. Hierbij moet je denken aan verre sprongen, klimmen, precisie werk en beheersing. Deze sport wordt vaak buiten uitgevoerd wat betekend dat er geen zachte matten zijn, geen kasten met zachte toplaag. Alles is het echte werk. Hier moet de sporter heel goed weten wat wel of niet kan. Fouten wil je niet maken omdat je dan weet dat je hard kan vallen. 

Met freerunning let je niet op de snelheid, maar op de sierlijkheid van jouw gekozen route. Denk hierbij aan het behouden van flow of het toevoegen van een vette trick.

Het mooie aan freerunning vind ik dat er niks goed of fout is maar iedereen zijn eigen stijl heeft. Geef je leerlingen de kans zich te verbinden aan deze sport en community.